Wij zijn de website aan het voorbereiden voor de benefiet van 23 september 2018!

Vanaf 1 april 2018 zal dat afgewerkt zijn, maar noteer nu al deze belangrijke datum in je agenda.

23 september 2018

ONTBIJTEN TEN VOORDELE VAN DE STRIJD TEGEN A L S

zondag 23 september 2018

Heb je al gehoord van de aandoening ALS? ALS is een afkorting die staat voor: Amyotrofe Laterale Sclerose.
In het kort komt het hierop neer: gehele Aantasting van de Lichamelijke Sturing door het afsterven van de zenuwcellen van het motorisch systeem. Het begint met vermoeidheid en pijn in de gewrichten. Spieren worden zwakker en ook
dunner en verliezen zo hun kracht. Eten gaat almaar moeilijker en de eetlust neemt meer en meer af. Het slikken, het ademen en het bewegen gaan snel achteruit. De spraak wordt onduidelijker en verloopt steeds moeizamer.
Uiteindelijk komen ALS-patiënten – totaal bewegingloos – in een rolstoel terecht en zijn voor hulp volledig afhankelijk van hun naasten.
Wanneer ALS uw leven overvalt, valt uw lichaam stil.

Van de aandoening ALS bestaan er twee vormen, de erfelijke vorm en de nieterfelijke vorm van ALS die ook wel Sporadische ALS genoemd wordt. Ongeveer 85 à 90 procent van de patiënten wordt getroffen met Sporadische ALS en tot
op heden tasten de onderzoekers nog in het duister over de oorzaken van deze niet-erfelijke vorm van ALS. Verder is er ook nog altijd geen afdoende behandeling of medicatie beschikbaar die kan opboksen tegen deze ongeneselijke ziekte. De resterende levensverwachting is daardoor dan ook bij de meeste patiënten beperkt tot 2 à 5 jaar na het ziektebegin. Daarom willen wij als organisatie met behulp van een benefiet ontbijt geld inzamelen voor onderzoek naar ALS zodat de oorzaken naar Sporadische ALS ontrafeld kunnen worden en een doeltreffende behandeling gevonden kan worden. Het ingezamelde geld zal door de organisatie persoonlijk overhandigd worden aan het onderzoeksteam van de KU Leuven.

ALS is vaak korter bij dan je denkt, er zijn namelijk meerdere slachtoffers gekend die getroffen zijn door ALS in Zonhoven en omstreken! Vecht daarom met ons mee tegen deze ziekte en steun de benefiet.
Het benefiet ontbijt heeft plaats op 23 september 2018 in de polyvalente zaal van de evenementenhal Den Dijk te Zonhoven van 08.30 tot 13.00.

Bedankt en wij verwachten u op 23 september!


www.wijvechtentegenALS.be

info [at] wijvechtentegenALS [dot] be

 

U kan steunen

U kan de strijd tegen ALS steunen.
Klik hier voor het sponsordossier >>